Payment icons are not displayed (seems like something is wrong in code)

Solved
Warbound
New Member
4 0 0

Hello guys, a starter here. 

Currently I'm struggling with code to add payment methods to my footer page. Basically I went on and found a code that i needed to replace. Which was this one: 

{% for type in shop.enabled_payment_types %}

Replaced it with: {% assign enabled_payment_types = 'visa,master,american_express,paypal,google_pay,apple_pay,diners_club,discover' | remove: ' ' | split: ',' %} {% for type in enabled_payment_types %}

And it applied to my code, but still is not showing the payment methods within the footer line. 

I would greatly appreciate if someone has a solution to my problem! 

Thanks in advance guys!

0 Likes
MarcoReleasit
Shopify Partner
60 6 12

Hi Warbound!

Can you share all the code in your footer template where you replaced the code?

0 Likes
Warbound
New Member
4 0 0

codee.png

Here you go, this is for Debut theme if it helps. 

0 Likes
MarcoReleasit
Shopify Partner
60 6 12

Thanks for the code!

The code you replaced is correct.

Have you enabled the setting on the theme editor to show the payment icons?

MarcoReleasit_0-1626628106499.png

If you do not activate the setting on the editor then the icons will not show up on your footer. To enable it open the theme editor by going to Online Store -> Customize (on the Debut theme) then click on the footer section and you will see the settings in the screenshot above.

Let me know if this helps!

0 Likes
Warbound
New Member
4 0 0

It is enabled, forgot to mention that, apologies.

What else could be the problem?

0 Likes
MarcoReleasit
Shopify Partner
60 6 12

This is an accepted solution.

Ok

At the very top of the footer.liquid template you should find this piece of code:

{%- assign social_icons = false -%}
{%- assign inline_list = false -%}
{%- assign locale_selector = false -%}
{%- assign country_selector = false -%}
{%- assign show_payment_icons = false -%}
{%- assign show_selectors = false -%}

Change the {%- assign show_payment_icons = false -%} to {%- assign show_payment_icons = true -%} and see if this solves it.

If you still can't see the icons I ask you to paste here all the code in your footer.liquid template, because from the code I see on the screeshot everything is correct!

Let me know if this works!

Marco

0 Likes
Warbound
New Member
4 0 0

It works!

Thanks alot, really appreciate you!

Best Regards Warbound

0 Likes