"The resource was preloaded using link preload but not used" error codes

Solved
UK_Aspire_Vendo
Explorer
54 0 10

Hey folks, hope everyone is well.

We're getting a couple errors when we inspect the elements on our website and I can't for the life of me figure out where they are coming from

"The resource https://cdn.shopify.com/s/files/1/0519/8462/9957/t/24/assets/steinmart.min.css?v=816968380355373711 was preloaded using link preload but not used within a few seconds from the window's load event. Please make sure it has an appropriate `as` value and it is preloaded intentionally."

"The resource https://cdn.shopify.com/s/files/1/0519/8462/9957/t/24/assets/paywhirl-styles.scss.css?v=123678219402... was preloaded using link preload but not used within a few seconds from the window's load event. Please make sure it has an appropriate `as` value and it is preloaded intentionally."

Going into our Theme.Liquid file (We're using the warehouse theme by maestroo), the only link that is being pre-loaded is the following:

<link rel="preload" as="style" href="{{ 'theme.css' | asset_url }}">

I cannot find any other reference to preloaded links in our code.

If anyone could assist I'd really appreciate it!

0 Likes
Jayvin
Shopify Partner
221 34 57

Hi,

Those css files are being loaded dynamically by apps that you have installed on your shopify store.

For example this https://cdn.shopify.com/s/files/1/0519/8462/9957/t/24/assets/paywhirl-styles.scss.css is being loaded by the paywhirl app

Also these are not errors, just warnings.

UK_Aspire_Vendo
Explorer
54 0 10

This confuses me, because we do not have apps installed by the names of Paywhirl or Steinmart?

0 Likes
RafalKumorek
New Member
1 0 1

Hey,

I've noticed the same issue. It seems to be happening on a lot of random stores. I've made a webpagetest of couple of them. Notice the weirdness of first ~4 requests.

https://webpagetest.org/result/210720_AiDcM2_dca891856845d09f7710c1eb59121bf3/1/details/#waterfall_v...
https://webpagetest.org/result/210720_AiDcBJ_5b2d301991b668b8e946781d8aa50174/1/details/#waterfall_v...
https://webpagetest.org/result/210720_AiDcF3_84744a52a0b882b94219952380a5d171/1/details/#waterfall_v...
https://webpagetest.org/result/210720_BiDcME_792ac38efa86aa472026c1c6b6ada07c/1/details/#waterfall_v...
https://webpagetest.org/result/210720_BiDcYN_4c38e5e42635c23792ef47dfd471aee9/1/details/#waterfall_v...

I've compared the CDN links to https://steinmart.com/ and they match so it looks like somehow the requests bleed to other stores from that one store? Possibly some issue with the new rendering engine / online store 2.0 updates?

Also a disclaimer: it's not a theme issue, the assets do not exist on any of those stores but they do exist on https://steinmart.com/.


Edit:
I hope it's fixed soon as it's a bit of performance issue for all the affected stores.

Jayvin
Shopify Partner
221 34 57

Hi @RafalKumorek ,

Yes I just checked the source for https://steinmart.com/ and yes those assets are loaded in that shopify store.

I wonder why assets from steinmart are being loaded in other shopify stores.

UK_Aspire_Vendo
Explorer
54 0 10

OK so it seems as if those 2 warnings were being pulled from another site?

Not necessarily something to worry about, however I'd sooner our site not load from elsewhere.. I'm assuming this is nothing I can fix then?

0 Likes
Jayvin
Shopify Partner
221 34 57

This is an accepted solution.

@UK_Aspire_Vendo 

Yes currently there is nothing you can do to fix this.