Favicon is not showing at all

Solved
Tourist
18 0 1

Hi everyone,

I have a little bit of troubles in making the favicon to appear in my browser. Currently, I made my picture 32x32 and background transparent. I uploaded the favicon, but nothing appears, what do you think the problem would be?

Theme: Debut

I can confirm that in the theme.liquid there is the following snippet code.

 

 

  {%- if settings.favicon != blank -%}
    <link rel="shortcut icon" href="{{ settings.favicon | img_url: '32x32' }}" type="image/png">
  {%- endif -%}

 

 

 
Thanks in advance

0 Likes
Shopify Staff
Shopify Staff
967 110 159

This is an accepted solution.

Hi, @NorbertDev,

Hank here from Shopify.

Depending on what way the code is present in the theme, and if the Favicon was uploaded within the editor, may cause a sort of clash, if not done correctly.

Adding a favicon to your online store can really help strengthen your brand and add a polished look to your website. For that reason, it is very important to get it right but naturally, sometimes this can be disrupted.

Would it be possible to share your store URL so that I can see if the favicon appears on my end? It may just be a localized issue like your Internet service provider (ISP) or your browser? Can you try opening your website using incognito mode to see if this now shows? If it does, then can you try clearing your cache and trying to view your website again?

Let me know how you get on!

Hank

Hank | Social Care @ Shopify 
 - Was my reply helpful? Click Like to let me know! 
 - Was your question answered? Mark it as an Accepted Solution
 - To learn more visit the Shopify Help Center or the Shopify Blog

Tourist
18 0 1

Hi Hank - Thanks for your reply!

Actually, I had to wait for a couple of minutes and then it appeared  


Tourist
9 0 1

Hi Hank,

My favicon isn't showing in incognito either. Not sure why. Everything is set up correctly.

The theme is Prestige, any thoughts?

GK

0 Likes
Shopify Staff
Shopify Staff
967 110 159

Thanks for reaching out, @GPD!

Can you tell me a bit more about the issue you are seeing? Has the Favicon ever showed for you, or has anything changed in your store around the time you noticed an issue?

Your theme may have something to do with it, but I want to rule out a few things first. Can you confirm you have tried the above suggestion of adding the Favicon?

Hank | Social Care @ Shopify 
 - Was my reply helpful? Click Like to let me know! 
 - Was your question answered? Mark it as an Accepted Solution
 - To learn more visit the Shopify Help Center or the Shopify Blog

0 Likes
Tourist
9 0 1

Hi Hank,

 

The theme is Prestige, the favicon is showing in the theme management section (and when social sharing the links in same image as with the favicon is there) but it doesn't appear in the URL bar. I have looked incognito on Chrome and its not there. It has never appeared.

 

Not sure why.

 

Thanks

GPD

0 Likes
Shopify Staff
Shopify Staff
967 110 159

Would it be possible to share your store URL so I can check this?

I want to rule out if it is a localized issue, before recommending to reach out to your theme developer.

Once you share that, I will take a closer look on my end.

Hank | Social Care @ Shopify 
 - Was my reply helpful? Click Like to let me know! 
 - Was your question answered? Mark it as an Accepted Solution
 - To learn more visit the Shopify Help Center or the Shopify Blog

0 Likes
Shopify Staff
Shopify Staff
967 110 159

This is an accepted solution.

Thank you for that.

I can see your Favicon on my end, both in Chrome, Firefox, and Safari which leads me to believe the issue is a localized one, which can be tricky as it requires ruling out certain factors.

 

15-56-a1j8y-ky949

 

Can you try clearing your cache, and then trying once more on your browser to rule out a cache issue? If after that, you are still experiencing an issue, can you ensure you are using the latest Chrome browser?

Let me know how you get on!

 

Hank | Social Care @ Shopify 
 - Was my reply helpful? Click Like to let me know! 
 - Was your question answered? Mark it as an Accepted Solution
 - To learn more visit the Shopify Help Center or the Shopify Blog

Tourist
9 0 1

You were right. It was a cache issue. I thought I had dealt with it but seemingly not!

Thank you very much for your help and if you have any POVs on the site do let me know.

Cheers

GPD

0 Likes