Google Analytics- 4 site Refused to Connect Error

Solved
vmi1816
Tourist
7 0 4

Greetings all

 

I followed the steps (online sore/ preferences / Google Analytics/ Manage Pixel) to install GA4 by adding the Google plug in.  I got the error storename. myshopify.com refused to connect.

 

Any ideas why I can't install the plug in?

 

Thanks in advance

Accepted Solution (1)
anthonyp-au
Visitor
2 1 1

This is an accepted solution.

Think there might have been something changed in the backend, because I uninstalled & re-installed at least 3 times before coming here.

But just tried it now and it does indeed work after a reinstall.

 

Thanks!

View solution in original post

Replies 12 (12)
QuitaY
Visitor
1 0 0

We are having the same issue. 

4TheAbode
Visitor
3 0 0

Same here

Playaboule
Visitor
1 0 0

Same issue

anthonyp-au
Visitor
2 1 1

Yep, same issue here this morning.

Amythest
Visitor
1 0 0

Same here

kl-press
Visitor
1 0 2

I was able to make it work after removing the Google app from my store and re-adding it again.
Go to Settings -> Apps and remove Google sales channel and go to Shopify app store and find Google sales channel app and add it back.

vkeycaps
Visitor
2 0 0

Re-installing helped me as well

anthonyp-au
Visitor
2 1 1

This is an accepted solution.

Think there might have been something changed in the backend, because I uninstalled & re-installed at least 3 times before coming here.

But just tried it now and it does indeed work after a reinstall.

 

Thanks!

vmi1816
Tourist
7 0 4
Thanks for the update. I did not reinstall. In my case, the app never got
installed. I just tried it again. It is working now. The change must have
been on the back end.
vmi1816
Tourist
7 0 4

I agree. The changed happened on the back end.

ajc360
Tourist
5 0 1

Mine is working now too but I found that I had the original UA code still plugged in. I removed it under Online Store --> Preferences. 

vmi1816
Tourist
7 0 4

I've been running dual UA & GA4 for a while and tracking Google ads conversions with both. Now that I've installed the Google App, I have to remove UA code and  a custom script  from Loves Data.  I'll remove those over the next day or two.