FROM CACHE - en_header

Implement backorders

Solved
johnnyk
Tourist
6 1 1

Hi,

I have an app where we are selling products, and we would like to add a new feature, which is to be able to make back orders, i.e. place an order on products which are temporarily out of stock.

Reading up on this, my understanding is that the products in question need to be configured through the Admin page -> Products -> Inventory, where "Continue selling when out of stock" needs to be selected/checked and saved. After doing so, when trying to make an API call to create a new order with a product which is out of stock, I receive "422 Unable to reserve inventory". I assume this should not be happening...

I haven't been able to find anything on how to implement back orders in the REST API documentation. So my question is where do I find more info on this? Or the best would be if someone can point out what I'm missing or point me in the right direction. Am I for example misunderstanding something in the grand scheme of things or could it be some detail I'm missing?

Best regards,

Johnny

Accepted Solution (1)

Accepted Solutions
johnnyk
Tourist
6 1 1

This is an accepted solution.

Hi @GrahamS and thanks for your reply.

I retried the same thing a couple of days later and all of a sudden it started working. I have no idea why it didn't work the first couple of times. Perhaps there was some technical issue...

Best regards,

Johnny

 

View solution in original post

Replies 2 (2)
GrahamS
Shopify Staff
Shopify Staff
193 36 50

Hey @johnnyk ,

Can you provide me with the x-request-id of a call that resulted in this behaviour? There are a few reasons why this might occur but I'll need to take a closer look.

Best,

Graham S | API Support @ Shopify
- Was my reply helpful? Click Like to let me know!
- Was your question answered? Mark it as an Accepted Solution
- To learn more visit Shopify.dev or the Shopify Web Design and Development Blog

johnnyk
Tourist
6 1 1

This is an accepted solution.

Hi @GrahamS and thanks for your reply.

I retried the same thing a couple of days later and all of a sudden it started working. I have no idea why it didn't work the first couple of times. Perhaps there was some technical issue...

Best regards,

Johnny