Themes uploaded through a POST to 'Theme' endpoint no longer generate assets

Solved
Alex_Lam
Shopify Partner
94 30 26

We encountered new behaviour from the Theme endpoint this morning. When we try to upload a theme by sending a POST request to the Theme endpoint (/admin/api/2021-07/themes.json), the theme uploads fine.

However, the generated assets within the theme are not created.

For example, the file assets/script.js.liquid does not create the corresponding assets/script.js.  The file assets/style.css.liquid does not have assets/style.css generated.

As a result, the theme looks broken as any asset that needs to be compiled returns a 404.

Has anyone else experienced this issue? Can anyone from Shopify comment whether a change has been made to the Theme endpoint?

Is your store fast enough? Compare your store's speed against hundreds of others for free with our benchmarker - https://www.rvere.com/
Accepted Solution (1)

Accepted Solutions
Alex_Lam
Shopify Partner
94 30 26

This is an accepted solution.

Update for anyone else with the same issue, Shopify support is currently working on a fix.

We were able to put together a temporary fix while we wait for the actual one. Making a change to a liquid-based JS or CSS file and doing a PUT to the Asset endpoint forces Shopify to generate the missing assets.

Is your store fast enough? Compare your store's speed against hundreds of others for free with our benchmarker - https://www.rvere.com/

View solution in original post

Reply 1 (1)
Alex_Lam
Shopify Partner
94 30 26

This is an accepted solution.

Update for anyone else with the same issue, Shopify support is currently working on a fix.

We were able to put together a temporary fix while we wait for the actual one. Making a change to a liquid-based JS or CSS file and doing a PUT to the Asset endpoint forces Shopify to generate the missing assets.

Is your store fast enough? Compare your store's speed against hundreds of others for free with our benchmarker - https://www.rvere.com/