Re: The impulse - Video Hero does not work

Solved

Why is the Video Hero section in Impulse theme not working?

Luna_Dreams
Tourist
10 0 1

Hi, 

 

I have a problem with the Impulse theme:

The Home section called "Video Hero" is blank and even trying to change it doesn't work. I think there's a problem with the code but I don't know how to approach the problem.

This is the home page, as you will se in the link below.

 

Schermata 2020-03-23 alle 14.21.02.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Can somebody help me to solve the situation? Changing everything doesn't seem to work.

My store -> Lunadreamsitalia.com

Thank you.

Accepted Solution (1)

Victress
Tourist
9 2 6

This is an accepted solution.


@Luna_Dreams wrote:

Hi, 

 

I have a problem with the Impulse theme:

The Home section called "Video Hero" is blank and even trying to change it doesn't work. I think there's a problem with the code but I don't know how to approach the problem.

This is the home page, as you will se in the link below.

 

Schermata 2020-03-23 alle 14.21.02.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Can somebody help me to solve the situation? Changing everything doesn't seem to work.

My store -> Lunadreamsitalia.com

Thank you.


I found the problem. Here is a guide how to solve it from the theme developers:

 

1. Open assets/theme.js.liquid for your current theme

 

2. Search for this line:

var $player = $(evt.target.a);

3. And replace the four places it appears with:

var $player = evt.target.a ? $(evt.target.a) : $(evt.target.f);

 

View solution in original post

Replies 15 (15)

Vikas3218
Tourist
3 0 1

[data-aos="hero__animation"] .hero__media, [data-aos="hero__animation"] .hero__image, .hero .slideshow__slide .hero__media, .hero .slideshow__slide .hero__image {
opacity: 1;
}

add this in theme.scss.liquid

Victress
Tourist
9 2 6

@Vikas3218 wrote:

[data-aos="hero__animation"] .hero__media, [data-aos="hero__animation"] .hero__image, .hero .slideshow__slide .hero__media, .hero .slideshow__slide .hero__image {
opacity: 1;
}

add this in theme.scss.liquid


Hey @Vikas3218, thanks!

However, this code seem to just have the video thumbnail appear as a background hero picture but the video doesn't play. 

This is our website: www.victress.se

Marinus
Tourist
5 0 1

Hey @Victress ,

I have the same problem with the video. Can you tell me exactly where i put the codes in the frame?


Luna_Dreams
Tourist
10 0 1

Now I can see the text, but the video doesn't play in the background

Victress
Tourist
9 2 6

@Luna_Dreams wrote:

Now I can see the text, but the video doesn't play in the background


Check above, it worked for me. Replace the code in step 2 with the code in step 3. There are four places it needs to be changed in the theme.js.liquid file.

 

oscprofessional
Shopify Partner
16022 2399 3107

Hello @Luna_Dreams,

There is console errors on your site.

Please fixed console errors

Pictures2020-03-23_19-07_Luna Dreams Italia.jpg

Get pass your Store Core Web Vital Free Speed Optimization Audit, Chat on WhatsApp | Skype : oscprofessionals-87 | Email: pallavi@oscprofessionals.com | Hire us | Guaranteed Site Speed Optimization | Website Free Audit | Shopify Theme Customization | Build Shopify Private App | Shopify SEO | Digital Marketing | Oscp Upsell & Cross sell App : Free | Oscp Sales & Volume Discount App : Free | Custom Pricing Wholesale App : Free
Victress
Tourist
9 2 6

I got the EXACT same problem just recently with the impulse theme. The video hero is completely blank (black), not showing the video. I haven't updated the theme or anything.  It was working just fine before.

Victress
Tourist
9 2 6

This is an accepted solution.


@Luna_Dreams wrote:

Hi, 

 

I have a problem with the Impulse theme:

The Home section called "Video Hero" is blank and even trying to change it doesn't work. I think there's a problem with the code but I don't know how to approach the problem.

This is the home page, as you will se in the link below.

 

Schermata 2020-03-23 alle 14.21.02.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Can somebody help me to solve the situation? Changing everything doesn't seem to work.

My store -> Lunadreamsitalia.com

Thank you.


I found the problem. Here is a guide how to solve it from the theme developers:

 

1. Open assets/theme.js.liquid for your current theme

 

2. Search for this line:

var $player = $(evt.target.a);

3. And replace the four places it appears with:

var $player = evt.target.a ? $(evt.target.a) : $(evt.target.f);

 

Luna_Dreams
Tourist
10 0 1
Thanks, but it didn't do anything. Now the text is showing up cause of the
other tip the other guy gave me with the opacity, but yours did not do
absolutely nothing...

For clarity: I need to copy and paste the code you gave me Overwriting the
existent one on the 4 lines starting with "var $player" ,right?
Victress
Tourist
9 2 6

@Luna_Dreams wrote:
Thanks, but it didn't do anything. Now the text is showing up cause of the
other tip the other guy gave me with the opacity, but yours did not do
absolutely nothing...

For clarity: I need to copy and paste the code you gave me Overwriting the
existent one on the 4 lines starting with "var $player" ,right?

Hi @Luna_Dreams,

I see other threads that followed those steps and it worked, same for me. 

Did you find the four places the code appeared? Yes, you should replace them with the code in step 3. They are all in assets/theme.js.liquid

The alternative is updating the theme which there is a guide on how to do as well, but the code-solution fixed the issue for many of us with Impulse theme.

 

PS. Remove the code with the opacity. 

Victress
Tourist
9 2 6

Here is link to the guide on how to solve the video playback issue from the theme developers themselves: https://archetypethemes.co/blogs/motion/youtube-videos-stopped-playing

Luna_Dreams
Tourist
10 0 1
Thank you again, I misunderstood you. Now that I pasted on the four locations the code the situation was solved. Thank you!
Victress
Tourist
9 2 6

Happy I could help. 

BossandBaby
Visitor
1 0 1

Is there any update on how to solve this issue for the latest version of Impulse theme?

idizun
Shopify Partner
3 0 0

I'm having an issue also. @oscprofessional @Victress