About to launch my migrated website and SPEED is really BAD

Solved
YdavidPS
Excursionist
14 0 4

Hi

I am hopping to launch my two migrated website by the end of the week but speed is very slow.

hope someone can help me since my developers who developed the website are not managing this task successfully.


My current URL is https://primestyle-new.myshopify.com

 

Thanks in advance

Accepted Solution (1)

Accepted Solutions
Simranjeet
Shopify Partner
76 9 15

This is an accepted solution.

Hi, 

After evaluating carefully, I found that images are well optimized and loads pretty fast except 2 of them. Also, the document shows up before loading the stylesheet, which give poor first impression to the users. Here are some of the main reasons which make the site slow - 

1. Index page makes almost 670 requests to the server for LCP( Largest Contentful Paint) which makes TTI (Time To Interaction) above 26 seconds and results in very low performance score.

2. Theme has lazysizes library but doesn't use it to defer loading offscreen media( images, videos).

3. Some of the apps which might installed in the past now fail with status code 400, those script tags needs to be deleted.

Hope, this will help.

Thank you.

If helpful then please Like and Accept Solution.
Do you need custom changes or want to boost site speed ? Hire me.
Feel free to Contact me on simranjeetsingh6076@gmail.com

 

 

 

View solution in original post

Replies 2 (2)
Simranjeet
Shopify Partner
76 9 15

This is an accepted solution.

Hi, 

After evaluating carefully, I found that images are well optimized and loads pretty fast except 2 of them. Also, the document shows up before loading the stylesheet, which give poor first impression to the users. Here are some of the main reasons which make the site slow - 

1. Index page makes almost 670 requests to the server for LCP( Largest Contentful Paint) which makes TTI (Time To Interaction) above 26 seconds and results in very low performance score.

2. Theme has lazysizes library but doesn't use it to defer loading offscreen media( images, videos).

3. Some of the apps which might installed in the past now fail with status code 400, those script tags needs to be deleted.

Hope, this will help.

Thank you.

If helpful then please Like and Accept Solution.
Do you need custom changes or want to boost site speed ? Hire me.
Feel free to Contact me on simranjeetsingh6076@gmail.com

 

 

 

Farady_G
New Member
1 0 0

This is very helpful. Here is my site miscof.com. I am also facing this issue.