How can I translate the 'Buy It Now' button to Turkish on Dawn theme?

Topic summary

Konu: Dawn temasında ürün sayfasındaki “Buy It Now” butonunu Türkçeye (“ŞİMDİ AL”) çevirme.

• Başvuran, Tema > Diller ekranında “Buy it now” aramasıyla çeviri bulamadığını belirtti. Mağaza adresi paylaşıldı.
  • İlk öneri ödeme (checkout) dil ayarlarını kontrol etmek oldu: Ayarlar > Ödeme > Ödeme sayfası dili. Ancak bu alan “Pay now/Şimdi öde” metnini kapsıyor; ürün sayfasındaki “Buy It Now” metnini bulmuyor.
  • Kullanıcı da checkout dilinde ilgili metni zaten Türkçeleştirdiğini, fakat “Buy It Now” ifadesinin arama ile çıkmadığını ekran görüntüleriyle gösterdi.
  • Çözüm: Tema koduna küçük bir CSS hilesi eklemek önerildi. Edit code > theme.liquid dosyasında etiketleri arasına eklenen CSS ile buton metni “Şimdi Al” olarak değiştirildi. Ekran görüntüleriyle adımlar gösterildi.
  • Son durum: Çözüm çalıştı ve kullanıcı sorunun giderildiğini doğruladı. Ek bir açık soru veya anlaşmazlık kalmadı.
Summarized with AI on January 6. AI used: gpt-5.

Hi,

I’m trying to translate “Buy It Now” button to Turkish. (I want it to be translated as “ŞİMDİ AL”)

I would appreciate if you can help me with that. I’m using Dawn theme.

I’ve already tried steps below;

• Go to Online Store → Theme → Actions → Edit languages
  • In the Filter translations → type “Buy it now”
  • Locate the translation for the Buy it now button → click Edit.

Thanks in advance

Hi,

Can you share your store url

Hi,

Here is my url;

https://umbellhome.com.tr/products/astronot-projektor-gece-lambasi

It can be adjusted from many places. My first guess is to check the checkout settings.

Önce bunu denemeni tavsiye ederim. Daha sonra farklı ihtimallere bakalım.

Ayarlar → Ödeme → En Alt → Ödeme sayfası dili → Yönet → Ara → “now” → Değiştir & Kaydet

Hocam o kısım ödeme sayfasındaki şimdi ödenin çeviri bölümü. Bende de zaten o şekilde düzenlenmiş durumda.

Aramayı pay now değil buy it now olarak yazınca da böyle bir metin bulamıyor.

O kısımı translate de bulamadım. Sana şöyle bir hile css kodu verebilirim. Kendi temamda çalıştırdım. Umarım senin temada sorunsuz çalışır.

Edit Code → Theme.Liquid → Head tagları arasına yapıştır.

2 Likes

:+1: işe yaradı, şimdilik bir sorun görünmüyor.

çok teşekkürler.

Rica ederim. İşe yaradığına sevindim. Yardıma ihtiyaç duyarsan çekinmeden sorabilirsin. İyi günler.

1 Like